«MÉS MAR, MÉS VIDA» EL DECÀLEG DE BONES PRÀCTIQUES DE NAVEGACIÓ

Mar

«MÉS MAR, MÉS VIDA» EL DECÀLEG DE BONES PRÀCTIQUES DE NAVEGACIÓ

El Consell Insular de Menorca i ASMEN promouen hàbits de navegació respectuosos amb la mar de la Reserva de Biosfera de Menorca

25/08/2021

El Consell Insular de Menorca, en el marc del projecte MAREBI i en col·laboració amb l’Associació Menorquina d’Empreses Nàutiques (ASMEN), ha reeditat el decàleg de bones pràctiques de navegació «Més Mar, Més vida».

L’objectiu d’aquest decàleg és proporcionar una serie de recomanacions bàsiques als usuaris de les embarcacions d'esbarjo per tal de compatibilitzar aquesta activitat amb la conservació del patrimoni natural submergit de la Reserva de Biosfera de Menorca. També es vol assegurar una bona convivència amb la resta d’usuaris que gaudeixen de la mar de la nostra illa.

Entre les bones pràctiques recomanades, s’inclouen hàbits de separació i recollida selectiva de residus, estalvi d’aigua, reducció de la contaminació acústica, foment del respecte cap a les normatives pesqueres i les de les àrees marines protegides i precaucions a prendre a l’hora de fondejar per no malmetre la posidònia.

Menorca és actualment la Reserva de Biosfera marina més gran de la Mediterrània, amb un total de 445.005 ha, a on s’inclouen diferents figures d'àrees marines protegides: Reserves Marines, Parc Natural i espais que formen part de la xarxa ecològica Natura 2000 de la Unió Europea. Per això, és fonamental que les activitats que es porten a terme a la mar de Menorca siguin respectuoses.

En total, es repartiran 2.000 exemplars a llocs estratègics de l’illa i document es troba disponible en format digital via web. Per tal que aquest decàleg arribi al màxim de públic possible, tant residents com a visitants, s’ha editat en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.

«Més mar, Més vida» va donar a llum per primera vegada l’any 2019, gràcies a la iniciativa d’ASMEN. Degut a la bona acollida que ha tingut aquesta iniciativa entre el sector nàutic, s’ha decidit donar-li continuïtat.

El projecte MAREBI del Consell Insular de Menorca compta amb col·laboració de la Fundació Biodiversitat del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, a través del programa Pleamar, cofinançat pel FEMP.

Descarrega el decàleg aquí

Projecte MAREBI