L’acte institucional de l’aniversari de la Reserva de Biosfera omple el Teatre Principal

El passat cap de setmana 6 i 7 d'octubre ha estat l’epicentre del programa d’actes de celebració del 25è aniversari de la Reserva de Biosfera. Dissabte, a Ciutadella, es va projectar un espectacular videomapping sobre l’enfront de la Catedral i diumenge, a Maó, va tenir lloc la gala institucional.

7/10/2018

Dia 7 d’octubre de 1993 va ser la data en què la UNESCO va declarar Menorca com a Reserva de Biosfera. Per aquest motiu, coincidint amb la data de la declaració, diumenge el Teatre Principal va acollir l’acte de celebració del 25è aniversari de la Reserva de Biosfera. Una vetllada per commemorar amb tota la societat menorquina el camí recorregut durant aquests anys. Javier Ares, el president de l’Agència Menorca Reserva de Biosfera, va donar la benvinguda a tot el públic remarcant la importància de les petites passes individuals que poden contribuir a la conservació del medi ambient i al progrés cap a la sostenibilitat.

Susana Mora, la presidenta del Consell Insular de Menorca, va deixar clara la necessitat de consens per tirar endavant el projecte de reserva de biosfera que ha de consistir en un acord comú i compartit entre totes les forces polítiques. A més va destacar que «el futur que encaram presenta reptes tan importants com la transició energètica, l'aigua, habitatge...» i que «tot i que queda molt camí per recórrer, ho hem de fer igual que ho van fer les generacions passades: des de la preservació del territori.»

Al teatre, no hi va faltar la música i l’espectacle. Més enllà de ser un acte institucional, es va tractar d’una vetllada animada i molt festiva. Dani Bagur i Rita Barber van conduir l’acte de forma dinàmica i divertida. Així, vam poder gaudir de la música de Leonmanso, Rita Barber i Cris Juanico. A més, d’una actuació de dansa a càrrec de l’escola de dansa Carmen Estela. També va aparèixer l’actiu Laura Pons que va fer riure a tot el públic amb un monòleg sobre la reserva de biosfera. Finalment, Cris Juanico va despedir l’acte emocionant a tot el públic amb la cançó de <<si véns>>.

La celebració va rebre respostes molt positives i gran participació. El Teatre Principal es va omplir, des del pati de butaques fins al galliner. A més, vam comptar amb la presència d’un gran de representants polítics i també del Govern de les Illes Balears.

El 25è aniversari també es va celebrar a Ciutadella. Dissabte, 6 d’octubre, la plaça de la Catedral va ser la protagonista. La celebració va consistir amb la projecció del videomapping “La llum de la biosfera” sobre l’enfront de la catedral, llums, colors, música i unes imatges espectaculars van deixar al públic molt sorprès. També vam poder gaudir de la música de Maria Àngels Gornés i de Shanti Gordi.

Acte celebració 25è aniversari complet