El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca

“El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”, nou llibret de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

La col·lecció de llibrets divulgatius de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera dedicada als museus i exposicions s'amplia amb l'edició del sisè llibret

Porta llibret

20/01/2021

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei, en col·laboració amb la Fundació Asmar, el col·legi oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l’empresa Artiem, han editat un nou títol per a la seva col·lecció de llibrets dedicada a exposicions i museus de Menorca.

El llibret, redactat per l'especialista en flora Pere Fraga, aporta una visió general sobre el jardí de plantes medicinals i de Menorca situat a l'hospital de l'illa del Rei, un jardí on es cultivaven les plantes que havien de servir para elaborar les fórmules i preparacions necessàries per curar ferits i malalts. El llibret està estructurat en quatre apartats: "Els orígens: un jardí de simples", on es dona una visió general dels orígens i objectius del jardí; "El jardí actual", on s'explica la situació actual del jardí i les modificacions que s'han anat fent per a la seva recuperació; "Les plantes", on s'exposen les característiques de 48 de les plantes que hi ha al jardí; i "Catàleg d'espècies", un petit catàleg amb el nom popular i científic de les plantes que s'hi poden trobar actualment.

Aquest nou llibret es podrà trobar a la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei i a les llibreries que ho sol·licitin. Així, se suma als altres cinc ja editats, "Menorca, la reserva de biosfera al teu abast", "Geologia de Menorca", "El cap de Cavalleria: el nord del nord", "Artesania de Menorca" i "Albufera des Grau Parc Natural". El seu preu és de 2 € i està disponible en sis idiomes (castellà, català, anglès, francès, alemany i italià.)

Aquest llibre de la col·lecció de petit format i de 40 pàgines d'extensió segueix les característiques dels anteriors nombres, apostant per un disseny senzill, però a la vegada molt visual en què tenen un paper important les fotografies. El seu objectiu general és donar una visió de les diferents exposicions, museus o centres d'interpretació que hi ha a Menorca, i que ens permetran obtenir una visió general sobre la Reserva de Biosfera de Menorca.