Publicat el novè número de la Revista ONA

Publicat el novè número de la Revista ONA

La temàtica marina copa l'última entrega de la revista divulgativa de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera. La situació del tauró a la Mediterrània, els corals marins de Menorca i les arts de pesca tradicionals de l'illa entre els temes abordats.

Portada de la novena edició de la revista ONA

13/09/2021

La revista divulgativa de la Reserva de Biosfera de Menorca publica avui el seu novè número i ja es troba disponible en els punts de distribució habituals. Com en cada edició, ONA, 25 anys de sostenibilitat ofereix un compendi de temes vinculats a la feina de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, així com diversos reportatges d'actualitat en matèria de sostenibilitat i conservació a l'illa.

Taurons, coralls i pesca tradicional

Entre els temes destacats de l'últim número d'ONA, es poden trobar reportatges sobre la situació del tauró a la Mediterrània, els corals marins a Menorca o les arts de pesca menors a l'illa. La nova seu de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera i del Consorci de Residus i Energia de Menorca, a Es Castellet, ocupa un altre dels reportatges de la revista per explicar la rehabilitació patrimonial i energètica de l'immoble situat a la carretera d'Es Grau.

Una altra de les peces d'aquesta edició està dedicada al certamen de fotografia i vídeo de temàtica marina MARE, que celebra la seva segona edició. Algunes fotografies dels guanyadors de la passada edició es recullen en l'article. Finalment, trobem un espai dedicat a la campanya "Producte fora de sèrie" contra el malbaratament alimentari impulsada per l'Agència en col·laboració amb Justícia Alimentària de Menorca.

En l'apartat d'entrevistes, la mar ocupa de nou espai a les pàgines de la revista. Les arts de pesca menors de Menorca i MARE complementen la seva informació amb entrevistes a Pere Marquès, pescador de la confraria de Ciutadella i Víctor de Valles, un dels fotògrafs guanyadors de la primera edició del concurs. A més, aquest any se celebra el 50 aniversari del programa MaB de la UNESCO, responsable de la creació de les reserves de biosfera. El marc serveix per entrevistar els presidents entrant i sortint del Consell Científic de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, Agnès Canals Bassedas i Joan F. López Casasnovas.

La portada, de Víctor de Valles

Una imatge presa per Víctor de Valles il·lustra la portada d'aquesta edició de la revista ONA, que persegueix l'objectiu de divulgar, comunicar i sensibilitzar al voltant de temàtiques molt diverses vinculades al desenvolupament sostenible a la nostra illa, i dels treballs i projectes que es duen a terme per seguir avançant en el compliment dels Objectius de Desenvolupament sostenible de la UNESCO.

Distribució

ONA és una publicació gratuïta i dedicada al públic en general que es distribueix per tota l'illa (biblioteques, ajuntaments, escoles, museus i seus del Consell Insular). L'edició d'ONA es fa en col·laboració amb l'Editorial Menorca S.A. i segueix al màxim els criteris ambientals; paper 100% reciclat, segell FSC i càlcul i indicació de la motxilla ecològica de l'edició.

ONA també es pot consultar en format digital en el següent enllaç.

Revista ONA Estiu 2021