Menorca Doc Fest i MARE

La temàtica ambiental i el medi marí protagonitzen la programació audiovisual d'aquest cap de setmana amb la prèvia del Menorca Doc Fest i el certamen MARE

La Sala Albert Camus alberga les projeccions dels premis Illa de l'Aire i Premi Biosfera del Menorca Doc Fest, que celebrarà el lliurament de premis juntament amb la clausura del certamen audiovisual MARE diumenge 24 en col·laboració amb l'Agència Menorca Reserva de Biosfera. L'accés a totes les projeccions és gratuït

18/10/2021

La programació audiovisual estarà copada aquest cap de setmana per la temàtica mediambiental. El medi marí, les reserves de biosfera i la sostenibilitat protagonitzaran les diferents projeccions i activitats que se celebraran entre el 21 i el 24 d'octubre a la Sala Albert Camus de Sant Lluís en el marc del Menorca Doc Fest i el certamen audiovisual MARE.

El festival de cinema documental i fotografia Menorca Doc Fest celebra la prèvia al seu inici amb les sessions oficials a dos premis de nova creació i de temàtica mediambiental: el Premi Illa de l'Aire a millor documental de natura i sostenibilitat i el Premi Biosfera al millor curtmetratge divulgatiu de reserves de biosfera de tot l'Estat. Tots dos premis han estat creats pel Menorca Doc Fest amb la col·laboració de Marilles Fundation, Menorca Preservation Found i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular per donar difusió a projectes audiovisuals de sensibilització ambiental.

Les projeccions dels llargmetratges i curtmetratges participants en els dos premis tindran lloc els dies 21, 22 i 23 d'octubre a la Sala Albert Camus Sant Lluís, que albergarà el lliurament de premis el diumenge 24. La cerimònia comptarà també amb el lliurament de premis de MARE, el Certamen Audiovisual per a la Conservació de la Mar Balear, que enguany col·labora també amb el Menorca Doc Fest i donarà per conclosa la seva segona edició a Menorca aquest mateix dia.

MARE és una iniciativa col·laborativa impulsada per organitzacions i entitats compromeses amb la conservació marina, la fotografia i el vídeo de naturalesa entre les que es compta l'Agència Menorca reserva de biosfera. El certamen convida a la ciutadania a captar la bellesa de la mar Balear i a implicar-se en la seva conservació. La segona edició ha comptat amb la participació de 115 participants en les seves 5 categories, un total de 953 imatges rebudes i comptarà amb 10.000 € repartits en 23 premis de dotació econòmica o material fotogràfic. A més, les quatre millors propostes formaran part de l'exhibició Menorca Doc Fest 2021 i Aula Doc Fest, per visibilitzar la riquesa i bellesa del nostre mar.

Premis Illa de l'Aire i Biosfera, programa i sessions

PREMIS ILLA DE L'AIRE
Llargmetratge documental de natura i sostenibilitat (menció a el medi marí)

La Sessió 1 (21/10 a les 19 h) s’hi projecta Out of Plastic i a la sessió 2 (22/10 a les 19h) Historias del agua amb un col·loqui amb el director. Només hi mancarà la Sessió 3 (23/10 a les 12h) amb Cabrera, la Mediterrània ancestral, de Paleàrtica films (2021, VOC, 54 min.).

En el marc de l’Aula Doc, els dies 21 i 22 a les 11 h també s’ofereixen projeccions escolars de les mateixes pel·lícules que formen part del Premi Illa de l'Aire: Out of Plastic, de Line Hadsbjerg (2018, VOSC, 53 min.), dia 21 a les 11h; i Historias del Agua, de José Carlos de Isla i Paco Ortiz (2021, VOSC, 85 min.).

Trobareu els detalls del programa relacionats ambel Premi Illa de l’Aire a https://www.menorcadocfest.com/premi-illa-de-laire

PREMI BIOSFERA
Millor curt divulgatiu de reserves de la Biosfera i espais naturals.  

A partir del 23 a la tarda el cicle s’orienta al PREMI BIOSFERA de millor curtmetratge divulgatiu, però abans, a les 13 h, tindrem un vermut musical al Pla de Sa Creu amb Squizo Project. Un projecte musical obert, basat en el funk instrumental amb influències del jazz. 

Es continua amb les sessions del PREMI BIOSFERA, on hi podrem trobar dues sessions d’una hora amb la projecció d’un total de vuit curtmetratges seleccionats. El dia 23 d’octubre a partir de les 18 h tindrem la primera sessió amb La herencia del mar. Saul David i Anampa Mesías (2019, v.o, 14 min); Olla a pressió: Aiguamolls en perill. Judith Siches (2021, vo, 23 min.); Voces en el barranco. Rafael Marrero Acosta (2019, v.o, 16 min.) i Twakana yagán. Rodrigo Tenuta i Ignacio Leonidas (2020, v.o,15 min.). I a l’endemà es continua a partir de les 17h amb la sessió 2: Un hotel de mil estrellas. Claudio Serra (2019, v.o, 19 min.); Eseró. Dácil Ridolfi (2021, v.o, 7 min.); Viure la mar. Magda Timoner (2020, v.o.c, 28 min.); Tao. Arnau Cloquells (2021, v.o.c, 2 min.); Merenberg. Jaime E. Manrique (2021, v.o.s.e, 8 min.)

Tots els detalls dels curtmetratges i les sessions relacionades amb el Premi Biosfera poden consultar-se a https://www.menorcadocfest.com/premi-biosfera

Finalment, el cap de setmana clausurarà el diumenge a les 19 h amb l’entrega de premis Illa de l’Aire i Biosfera i del certamen de fotografia MARE.

Per a més informació