Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca

Pesca

Agroxerxa publica la Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca

A través de la colaboració amb l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, la Guia forma part de la col·lecció quaderns Reserva de Biosfera

9/11/2021

Agroxerxa ha publicat la Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca, una iniciativa que forma part del projecte ‘Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes’ i que té per objecte l’aportació d’informació sobre les principals espècies d’interès comercial de Menorca i diversificar el consum i la compra responsable dels productes pesquers.

Aquesta guia pretén ser una eina útil per a la població de l’illa i recull un inventari amb fotografies i noms dels diferents productes pesquers disponibles a les peixateries i mercats del peix a Menorca per temporada,vedes, vulnerabilitat.

La Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca vol facilitar el consum i la compra responsable i sostenible i, per això, també incorpora receptes amb la finalitat d’impulsar el consum i la compra de certs productes que actualment són més desconeguts o que han caigut en desús per les noves generacions.

Agroxerxa ha comptat amb la col·laboració de cuiners i cuineres de Fra Roger Gastronomia i Cultura amb propostes gastronòmiques que permetran als i les menorquines descobrir una diversitat de productes que va més enllà de les vuit o deu espècies més consumides i sobreexplotades i contribuir així a millorar l’economia local i l’estat dels ecosistemes marins locals.

La Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca va ser presentada el passat dia 28 d’octubre a Can Saura durant la xerrada ‘Consum responsable de productes pesquers’, que va clausurar el cicle "Una illa, una mar" del projecte MAREBI de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca.

El projecte #MAREBI compta amb el suport de la Fundación Biodiversidad i del Ministeri per a la transició ecològica a través del programa Pleamar amb fons del FEMP. 

Quaderns de la Biosfera

A través de la colaboració amb l'Agència Menorca Reserva de Biosfera, la Guia forma part de la col·lecció quaderns Reserva de Biosfera, però es pot trobar i descarregar al web i a l’app d’Agroxerxa i de la Reserva de Biosfera de Menorca.

El projecte, cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de Pesca i Fogaiba, a través del Grup d'Acció Local de pesca de l'Associació Leader Illa de Menorca, ha estat recentment seleccionat entre les 31 bones pràctiques de Desenvolupament Local Participatiu de l'Estat espanyol per la Xarxa espanyola de grups de pesca .

Agroxerxa és una iniciativa de l'OBSAM-IME per promoure els productes locals de Menorca i una dieta sana i sostenible.

Guia de Consum Sostenible de Peix i Marisc de Menorca