Mobilización residuos

Los residuos del vertedero de Milà se mobilizan para reclamar más conciencia ciudadana en el acto de reciclar

Els residus de l'abocador de Milà, farts de viure en condicions lamentables, sense espai, i sense oportunitats de ser reciclats, han decidit denunciar la seva situació i crear la Plataforma de Residus Indignats de Menorca (PRIM) Abocador de Residus de Milà, 15 de juny de 2016.- L'abocador de Milà ha viscut durant les últimes hores una situació insòlita i a la vegada alarmant.

Els residus de l'abocador, indignats i preocupats per la seva situació, s'han mobilitzat per denunciar l'arribada diària de residus que no han estat reciclats i reclamen que la població i les administracions prenguin mesures urgents al respecte.

El Conseller Javier Ares ha mantingut una reunió amb ells, ha escoltat les seves exigències i els ha manifestat el total suport per part del Consorci de Residus Urbans i Energia de Menorca, de les administracions locals i de les Entitats Ecoembes i Ecovidrio, que col·laboraran en fer difusió de les seves accions.

Per tal de donar a conèixer les seves reivindicacions, els residus han comptat amb l'actriu menorquina Laura Pons, que durant la roda de premsa convocada a Milà, ha donat lectura al manifest de la Plataforma.

En boca de la seva portaveu els residus han manifestat, “Sabem que la producció de fems és inevitable. Tanmateix, una fracció molt important d'aquests fems pot reduir-se, reutilitzar-se o reciclar-se. I això només depèn de vosaltres. Nosaltres no podem decidir el nostre destí, vosaltres sí.”

La Plataforma ja ha posat en marxa un blog (www.larevoluciodelsresidus.com) on publicarà continguts informatius i formatius sobre el reciclatge i on donarà a conèixer totes les seves accions.
El Consorci els ha cedit el seu perfil de Facebook (www.facebook.com/cremenorca) per poder difondre els seus missatges.

Durant les properes setmanes, la PRIM te previst fer una aferrada de cartells reivindicatius als contenidors de fems, així com el repartiment d'un díptic informatiu entre la població. Publicaran anuncis a la premsa local, articles mensuals amb recomanacions i s'emetran falques de radio.

Per altra banda, la PRIM ha confirmat que compten amb la col·laboració de Leonmanso, cantautor menorquí, per composar l'himne d'aquesta “revolució dels residus”, que culminarà amb un concert per recolzar la plataforma i un concurs artístic, que involucrarà a alumnes de diferents instituts. La Plataforma treballa també per aconseguir missatges de suport a la seva causa de ciutadans anònims i persones reconegudes a través de l’etiqueta #decideixreciclar.

El Conseller de Medi ambient, Javier Ares ha explicat que “des del Consorci ens comprometem a reforçar el servei de recollida separada amb la instal·lació de 137 contenidors més aquest any i a intensificar el servei de recollida en temporada alta, que és quan es generen més residus”.