Cicle de Cinema RB

 

Cinema&Biosfera

AQUEST NOVEMBRE COMENÇA AL FAR DE CAVALLERIA UN CICLE DE CINEMA DEDICAT A LA RESERVA DE BIOSFERA

La primera sessió, que inclou un taller de reciclatge i una xocolatada, es farà dia 24 capvespre i està dirigida a un públic familiar

El Festival de Cine de Menorca s’uneix a la celebració dels 25 anys de la Reserva de Biosfera amb un cicle especial de cinema divulgatiu i per a tots els públics. Seran tres sessions de novembre a març per gaudir de pel•lícules reconegudes amb la sostenibilitat i la natura com a fil conductor, i també presentacions de documentals balears i de l’illa de Lanzarote. Totes les sessions inclouen tallers de reciclatge i també degustacions.

La primera sessió serà el dia 24 d’aquest mes de novembre al Centre d’Interpretació del Far de Cavalleria. Les activitats s’iniciaran a les 16 hores amb el taller de reciclatge per a fillets a partir de 5 anys. Després, a les 17 hores hi haurà la projecció de la pel•lícula d’animació japonesa Ponyo en el acantilado (Hayao Miyazaki, Japó, 2008) que narra la història d’una princesa peix que desitja convertir-se en humana per estar amb un fillet del que s’ha enamorat. Es tracta d’una versió de la popular història La Sireneta apta per a tota la família. La trobada acabarà amb una degustació de xocolata calenta.

Pel que fa a la sessió del mes de gener, gaudirem de la projecció del curtmetratge La isla de las flores (Jorge Furtado, Brasil, 1989) i del film Mañana (Cyril Dion, Mélanie Laurent, França, 2015). També comptarem amb un taller de reciclatge per adults i hi haurà una degustació de taronges naturals.

Finalment, el cicle de cinema dedicat a la Reserva de Biosfera de Menorca finalitzarà el mes de març amb una tercera sessió que comptarà amb la presència de dos reconeguts documentalistes de natura: el menorquí Toni Escandell, que presentarà el tràiler del seu nou documental, i Pedro Felipe Acosta, productor de documentals de natura de Lanzarote, illa que enguany també celebra 25è aniversari com a Reserva de Biosfera. Es visionarà el documental compost de Pedro Felipe Acosta i hi haurà també un espai per debatre amb els dos professionals. A la sessió es projectarà, també, el documental de l’entitat Alnitak, que té el vaixell al port de Maó, i un altre curtmetratge dedicat a la reserva de biosfera.

Totes aquestes activitats dedicades a la Reserva són gratuïtes i estan organitzades pel Festival de Cinema de Menorca i l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca. Amb la col•laboració del Govern Balear.


PRIMERA SESSIÓ DEL CICLE CINEMA&BIOSFERA