Un caiman a la bassa de Son Bou [FAKE NEWS]

Nota de Premsa

El Departament de Medi Ambient introdueix un caiman a la bassa de la platja de Son Bou per evitar que els visitants alimentin els ànecs

Es tracta d’una mesura excepcional després de diversos intents infructuosos per protegir les aus de les interaccions amb els humans

Caiman yacare

1/04/2019

Un equip de tècnics i biòlegs del Departament de Medi Ambient del Consell Insular de Menorca ha introduït aquest matí un caiman a la bassa de la platja de Son Bou. Es tracta d’un exemplar de caiman yacare, originari de Brasil que fa aproximadament 1,5 metres de longitud. Les tasques han suposat la mobilització d’un equip especialitzat en trasllat de fauna salvatge procedent del centre animal en el qual es trobava l'exemplar.

Des de fa anys, el Departament de Medi Ambient ha contemplat diverses mesures per impedir que els visitants de la platja de Son Bou alimentin i interactuïn amb els ànecs que habiten a la zona humida protegida de Son Bou, però cap ha tingut èxit. Cada vegada són més els excursionistes que es dediquen a donar pa i altres restes de menjar als ànecs i altres aus, fet que està provocant una major habituació d'aquestes a la presència humana.

L’equip de biòlegs del consell, que considera que aquesta habituació és negativa per a la fuana de la bassa i que s'ha d'evitar, assegura que es tracta d’una mesura excepcional, “ens hem vist obligats després de comprovar que la creixent afluència d’aus a la bassa a causa de la seva alimentació estava provocant una excessiva pressió sobre l’equilibri de l’ecosistema” explicava aquest matí el tècnic al capdavant de les feines d’introducció del caiman.

Ha estat així com després d’haver constatat que Es Prat de Son Bou es un habitat adequat pel caiman yacare, que necessita sol i zones fangoses i humides, s’ha decidit introduir l’exemplar, de nom Bep, a la bassa que s’estén a la zona de la platja.

El Departament de Medi Ambient pretén que la presència del caiman a la bassa espanti els que s’apropin a la zona amb l 'objectiu d'evitar la interacció dels humans amb els ànecs i altres aus.

El caiman yacare negre és una espècie endèmica de les regions subtropicals i tropicals de sudamèrica que pot arribar fins als 3 metres de longitud. Es de color negre amb taques verd oliva i un llom cuirassat que el permet camuflar-se bé entre la vegetació i també sota l’aigua.

La dieta del yacare és carnívora, ingereix sobretot caragols i altres mol•luscs. Els tècnics del Consell Insular asseguren que Bep no és perillós, ja que prové d’una granja de cria de Brasil i està habituat a una dieta de mol•luscs i crustacis.

FELIÇ "DIA D'ENGANAR"!

Aquesta notícia és una notícia falsa publicada per l'Agència Menorca Reserva de Biosfera amb motiu de la celebració del "Dia d'enganyar" que se celebra cada any a Menorca l'1 d'abril. En cap moment s'ha introduït ni es pretén introduir un caiman a la bassa de la platja de Son Bou. No obstant això, hem volgut utilitzar aquesta petita broma per alertar sobre les problemàtiques mediambientals que pot originar alimentar animals salvatges. Clica al link de sota per saber-ne més!

LA VERITAT SOBRE LA NOTÍCIA FALSA DEL CAIMAN