Vicens Vidal

Vicenç Vidal, conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears:


El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, s’ha reunit avui amb la presidenta del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, i amb el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Javier Ares. Aquesta és la primera visita oficial a l'illa de Vicenç Vidal que avui, a partir de les 19 hores, se suma a la celebració del 22è Aniversari de la Reserva de Biosfera de Menorca. Un acte obert a tothom que compta amb tres interessants xerrades:

- 19.15 h. Sergi Marí Pons, economista i coordinador general a la Xarxa de Custòdia del Territori.
“Passat, present i futur de la reserva de biosfera de Menorca”.

- 19.45 h. Javier Ares García, conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera.
“25 años de activismo por el medio ambiente y el cambio climàtico”.

- 20.15 h. Carlos Bravo Villa, biòleg i coordinador de l’Aliança Mar Blava.
“El riesgo sin sentido de las prospecciones petrolíferas en aguas de Baleares”.


La presidenta Maite Salord ha explicat que la Reserva de Biosfera “ha de ser tot allò que lligui la nostra gestió de manera transversal i global”.

Durant la reunió s’ha fet menció al Parc Natural de s’Albufera des Grau que necessita un Pla de Gestió amb el qual resoldre també un dels aparcaments de la zona. A més, s’ha parlat del tema de l’aigua com a una de les prioritats de l’illa. Això ha dut a tractar qüestions com desaladores i depuradores, i sobretot a l’anàlisi d’un projecte sobre gestió d’aigues presentat a la convocatòria europea LIFE, que serà explicat per l’equip de govern en els pròxims dies.

Per la seva banda, el conseller Vicenç Vidal ha qualificat la reunió de molt profitosa i ha subratllat la idea de donar-li contingut al projecte de Reserva de Biosfera. “Un dels eixos principals és l’aigua, hem de conjugar les infraestructures que ja tenim i el que volem amb una mirada cap al futur”, ha dit. Quant als espais naturals protegits, ha afirmat que “s’Albufera des Grau és el nucli de la Reserva de Biosfera i per tant hem de potenciar-lo i donar-li el nivell que toca”. En aquest sentit, està previst millorar la gestió del Parc Natural.

“Menorca és la nostra Reserva de Biosfera, la de les Illes Balears, per tant Menorca és un model a seguir. Així l’illa ha de tenir un pes important en la gestió de tot el futur hidrològic”, ha assenyalat Vidal.

El conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, Javier Ares, ha avançat l’objectiu de la redacció del projecte sobre gestió d’aigua presentat al programa LIFE. La finalitat del mateix és treballar durant 5 anys sobre la gestió del cicle de l’aigua. “Si aconseguim l’aprovació del projecte, durem a terme actuacions pilot als territoris de més pressió turística i de major consum d’aigua per poder després exportar-les a altres llocs de Menorca i de Balears”.


Maó, 7 d’octubre de 2015