La Setmana Europea de Mobilitat arriba del 15 al 22 de setembre a

La Setmana Europea de Mobilitat arriba del 15 al 22 de setembre a Menorca


El Consell Insular de Menorca, l’Agència Menorca Reserva de Biosfera i Sorenoid, empresa menorquina especialitzada en mobilitat elèctrica, organitzen del 15 al 22 de setembre la Setmana Europea de Mobilitat a Menorca. Durant set dies els menorquins i menorquines podran gaudir d’una sèrie d’activitats i actes relacionats amb la mobilitat sostenible, tant per terra com per mar. Les jornades portaran aquest any el lema «Compartir et porta més lluny».

L’objectiu d’aquestes jornades és donar a conèixer als menorquins i visitants la realitat de la mobilitat elèctrica i sostenible, i donar una visió més àmplia i extensa de les repercussions que açò representa per a un territori Reserva de Biosfera com el de Menorca.

El Consell Insular de Menorca i el sector empresarial de l’illa treballen des de fa temps en un projecte que permet la implantació progressiva de la mobilitat elèctrica a l’illa, vinculada a la generació distribuïda i a les energies renovables. Entre les diferents actuacions d’aquest projecte es troben el foment del desenvolupament de noves fórmules de mobilitat zero emissions; desenvolupament de la infraestructura de recàrrega per a vehicles elèctrics; establir incentius econòmics i a l'ús que afavoreixin la introducció del vehicle elèctric entre tots els col·lectius: particular, taxi, rent-a-car, transport de passatgers...; i recolzar el desenvolupament de projectes tecnològics que
permetin una major incorporació de fonts d’origen renovable en el consum energètic de l’illa així com reduir la pressió humana i impacte ambiental en zones naturals sensibles de Menorca.

Aquest esdeveniment també compta amb el suport del Govern Balear, amb el qui s’ha firmat un conveni sobre el tema de la mobilitat elèctrica, així com també de tots els municipis de l’illa, i diferents associacions i empreses. Entre les empreses, cal destacar l’acord de col·laboració amb Nissan, que es va firmar fa uns mesos, per al desenvolupament d’un entorn favorable a la mobilitat sostenible i a una transició en el model energètic.

Programa d’activitats

Del 15 al 22 de setembre es realitzaran diferents actes, activitats i ponències on els ciutadans podran participar i conèixer, de la mà de persones expertes en el sector, els aspectes més importants de la mobilitat elèctrica, així com tenir l’oportunitat de provar vehicles elèctrics de diverses marques automobilístiques.

El plat fort de les jornades és la fira de mobilitat elèctrica que es celebra durant els dies 15, 16 i 17, a la plaça Pare Camps i al Centre de Convencions de Es Mercadal. Les persones assistents tindran l’oportunitat de parlar amb els diferents fabricants de vehicles elèctrics (Nissan, BMW, Renault, Citroën, Kia) empreses especialitzades en energies renovables per conèixer amb més profunditat el sector, així com també poder provar de primera mà diversos
vehicles elèctrics.

Del 18 al 22 de setembre es portaran a terme diferents actes i ponències on persones expertes del sector de la mobilitat elèctrica, tant terrestre com marina, del sector hoteler i del sector de les energies renovables realitzaran xerrades on es parlarà de diversos temes relacionats amb la mobilitat i l’energia.

Per finalitzar els actes, el 22 de setembre, es realitzarà una «Ecoruta» amb vehicles elèctrics en la qual es farà un recorregut per l’illa, sortint del municipi de Es Castell i amb arribada a Ciutadella, passant per tots els municipis de Menorca. L’acte de clausura serà un concert de Cris Juanico a Ciutadella.

Maó, 10 de setembre de 2017